maanantai 2. marraskuuta 2009

Yllätys

Viikonloppu meni oikein sulavasti kotona istuessa. Lauantaina siivosin, laitoin ruokaa ja kirjoittelin koulujuttuja niin ahkerasti, että unohdin käydä ulkona. Eilen sentään uskaltauduin pistäytymään pihalla, koska oli ihana keli. Nyt on jo monta päivää paistanut aurinko! Illalla lämmitettiin kämppiksen kanssa sauna. Rentouduin sohvalla rankan viikonlopun jälkeen siiderin ja Studio Julmahuvin apuvoimin.

Maanantai alkoi hyvin erikoisissa tunnelmissa. Sain kämppikseltä viestin, että minulle oli tullut kotiin kukkakaupalta kukkalähetys. Jännityksellä rynnistin luennolta vain huomatakseni, ettei kukkapaketissa ollut nimeä, pelkästään 5 tummanpunaista ruusua ja teksti "Aurinkoista syksyä!". Olen kovasti yritänyt kysellä ihmisiltä, kuka tämä lähettäjä voisi olla, mutta kukaan ei suostu tunnustamaan! Toivottavasti kukkien lähettäjä selviää pian. Oli se kyllä mukava yllätys, koska en koskaan saa kukkia. :)

Muuten päivä oli kiireinen mutta ihan mukava. On hyvä aloittaa viikko rennoilla puheviestinnän kursseilla. Nyt pitäisi vain miettiä, mitä omaan alaan liittyvää haluaisin ensi viikolla opettaa opetusviestinnän kurssilla. Mietin, että yhdyssanat voisi kaivata kertaamista. Joudun pitämään myös opetustuokion erään filosofian opiskelijan kanssa. Odotan sitä jo kauhulla, koska filosofia on minulle kirosana (kiitos erään ainedidaktikon). Saa nähdä, miten filosofian ja äidinkielen opetuksen saa yhdistettyä. Jotenkin väkivalloin se on tehtävä.

Illalla käytiin Sirpan kanssa reippaalla lenkillä. Kaverin kanssa lenkkeily on vaan niin paljon mukavampaa kuin yksin. Ei auta, vaikka olisi hyvää musiikkiakin mukana, tylsää on silti. Olen näköjään tylsää seuraa jopa itselleni!

Huomasin viime yönä, että mieli on aika jännittävä systeemi. Näin unta, että olin Brad Pitt ja yritin saada hengiltä Penelope Cruzin. Me uimme meressä ja hakkasin Penelopea pistoolin perällä, koska ammukset olivat loppu. Turhauduin kovasti, sillä en vain saanut sitä naista hengiltä vaikka miten kovasti paukutin! Heräsin keskellä yötä ja mietin, että miksi en vain yrittänyt hukuttaa häntä, koska se olisi ollut paljon helpompaa. Mitä muuta nämä unet kertovat minusta kuin että katson liikaa väkivaltaisia elokuvia (Reservoir Dogs, American History X ja eilisiltainen Panttivanki-leffa vain muutaman päivän sisällä)? Onkohan minulla jotain sisäisiä patoumia, joita haluaisin purkaa? Miksi näen usein unta siitä, että yritän saada jotain ihmistä hengiltä, ja se ei vain onnistu? Ja miksi olin siinä unessa juuri Brad Pitt? Odotan ihan mielenkiinnolla ensi yötä, jos eilinen uni vaikka jatkuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti