torstai 10. joulukuuta 2009

Sikapiikkiä

Kävin sikainfluenssarokotteen ottamassa aamupäivällä. Olen koko päivän odottanut mielenkiinnolla, millaisia oireita minulle pukkaa. Käteen pitäisi kuulemma ruveta sattumaan noin 5 tunnin kuluttua rokotuksesta. Eli kipujen pitäisi tulla tasan 40 minuutin kuluttua. Vielä ei koske. Väsymys on myös yleinen oire. Minuahan väsyttää ihan jatkuvasti, joten tuskin tulen sitä huomaamaan. Illalla pitäisi mennä ainejärjestömme pikkujouluihin, joten kuumeessa en ajatellut tänään olla. Meillä on vielä tupareista jäänyt punkkupullo tuhoamatta, joten nyt ei todellakaan ole aikaa sairasteluun.

Olen seurannut hieman huvittuneena keskusteluja rokotusjonoista ja siitä, miten ihmiset ovat saaneet jonottaa tuntikausia turhaan. Siellä ollaan tönitty heikompia kumoon, ja ihmisiä on kuollut odottaessaan. Mikähän hätä ihmisillä on päästä piikitettäväksi, jos ei kuulu riskiryhmään? Johtuuko se siitä, että rokotteen saa ilmaiseksi? Jos jostain ei tarvitse maksaa, niin sehän on saatava. Ilmeisesti YTHS:llä jonotus on hyvin organisoitua, koska sain piikin n. 3 minuutin kuluttua ilmoittautumisesta. Eikä tarvinnut käyttää lainkaan kyynärpäätaktiikkaa. Vartijoitakaan ei näkynyt. Harmitti vähän, kun en nähnyt lainkaan draamaa.

Eilen minulla oli musikaalinen ilta. Kävimme kavereiden kanssa kuuntelemassa kauneimpia joululauluja Kaupunginkirkossa. Porukkaa oli, ja istuimme kuin sillit purkissa. Siellä esiintyi myös Norssin eka- ja tokaluokkalaisten sekä heidän lisäkseen yliopiston musiikinopiskelijoiden kuorot. Eipä Kuopion tuomiokirkossa mitään kuoroja näkynyt, kun siellä kävin viime vuonna laulelemassa joululauluja. Kuopio on muutenkin aika masentava paikka.

Kirkollisten menojen jälkeen riensimme Vakiopaineeseen. Siellä kuuntelimme argentiinalaisia tangoja. Kämppis oli soittamassa viulua, joten pitihän siellä käydä. Musiikki oli tosi kaunista, ja ihmisiä oli paikalla ihan liikaa. Istuin niin lähellä toista viulista, että olin jatkuvasti saada jousesta päähän. Onneksi en saanut, sillä se olisi ollut hieman noloa.

Taidanpa tästä lähteä vähän pakkailemaan. Huomenna pitäisi suunnistaa Kuopioon (niinpä, masentavaa) jo puoli kymmenen maissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti