perjantai 19. maaliskuuta 2010

Tämä on jo neljäs kerta, kun alan kirjoittaa tänne. En ikinä saa valmiiksi edes yhtä päivitystä, kun joka kerta joudun lopettamaan tekstin kesken. Surkeaa.

Taas on viikonloppu, enkä ehtinyt edes kunnolla tajuta, miten arkipäivät sujahtivat ohi. Mistä se johtuu, että kevät ylipäätään tuntuu menevän paljon nopeammin kuin syksy? Kesähän nyt puksuttaa kuin pendolino (niin siis kesällä, talvellahan pendolinot ei juurikaan toimi), joten vuodenaikojen nopeuskilpailussa se menisi heilahtaen ykkössijalle. Jo toukokuun lopulla sitä alkaa murehtia, että kohta tulee syksy, illat pimenee, lehdet tippuu puista ja muuta mälsää.

Äsken piti ihan käydä lunttaamassa, milloin ja mitä olen tänne viimeksi edes kirjoittanut, kun on jäänyt blogin päivitys niin vähälle. Samaa rataa tämä elämä on näköjään mennyt. Viime viikonloppukin meni Kuopiossa mutta hieman eri seurassa. Meillä oli vaihteeksi sisarusten ilta, joten me iso- ja pikkusiskon kanssa söimme pitsaa, röhnötimme sohvalla ja katsoimme Frendejä. Yllättävää oli, että jaksoimme vielä lähteä baariin. Ale Pupissa oli mukavaa. Jostain syystä törmään joka kerta siellä aina samoihin sukulaisiin, mikä tuntuu hieman hälyttävältä. Pitäisikö olla huolestunut tämän suvun alkoholikäyttäytymisestä? Maljassa tuli myös pyörähdettyä, mutta meidän piti kiiruhtaa "juoppobussiin", josta myöhästyimme, koska menimme väärälle pysäkille. Tekisi mieli käydä nirhaamassa se, joka on mennyt pistämään sekaisin koko Kuopion bussisysteemin. Juuri, kun tällainen maalaisjuntti oppii matkustamaan bussilla, joku keksii, että vaihdetaankin Kuopion liikennejärjestelyjä ja laitetaan bussit menemään mistä sattuu. Olen eräänkin kerran harhaillut keskustassa etsimässä oikeaa pysäkkiä.

Noh, koska missasimme klo 2 lähtevän linja-auton, menimme Henrys´s pubiin. Sielläkin oli mukavaa, vaikka porukkaa olikin vähemmän kuin edellisenä viikonloppuna. Baarin rasittavimmat tyypit kyllä vähän roikkui meidän perässä. Etenkin eräs vanha punajuurelta haiseva mies oli erittäin kiinnostunut pikkusiskostani. Meille tulikin aika kova kiire pois, kun se punajuurimies aikoi seurata meitä ulos. Se olikin varmaan aika näky, kun juoksimme Henkan jyrkkiä kivisiä rappusia peräkanaa ylös ja viimeinen meistä kiljui "Se seuraa meitä, äkkiä pois täältä!"

Minä se en pääse noista juhlista eroon. Tänään illalla on kaverin synttärit täällä Jyväskylässä. Veikkaan kuitenkin, että otetaan ihan rauhallisesti, mutta mistäpähän sitäkään tietää... Minulle tekisi ihan hyvää viettää joku viikonloppu ihan yksin jossakin erämökillä. Viikon päästä lähdemme kämppiksen kanssa Turkuun. Ollaan hienosti hotellissa yötä ja mennään katsomaan teatteriin Anna Karenina. Olen jo nyt ihan innoissani siitä reissusta! Ja rahanmenosta... Kivasti sopii tähän opiskelijabudjettiin kaikenmaailman kisanristiäiset ja muut. Tämä meidän talokin syö enemmän rahaa kuin keskikokoisen maatilan pyörittäminen. Kannattaa ehdottomasti muuttaa omakotitaloon, jos haluaa päästä rahoistasi eroon! Lisänä saa selän kipeäksi lumitöiden tekemisestä.

Miten minusta tuntuu, että lauantai on jotenkin lyhyempi kuin muut päivät? Tajusin juuri, että en mitenkään ehdi tehdä ennen illan juhlia kaikkea, mitä minun piti. Hah. Ihan kuin joskus saisin muutenkaan mitään järkevää aikaiseksi.

1 kommentti:

  1. Marjo, olen niin samaa mieltä tuosta lauantain lyhyydestä! Tuntuu että se loppuu ennen kuin kerkiää alkaakaan.

    -Elli

    VastaaPoista